Kaan Eminoğlu Kişisel Blog
Yolunu Kaybedip Dünyaya Düşmüş Bir Serdengeçti

Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?

Forum - Armutlu Islak Kek...

Burdasın:
Forum => Yemek Tarifleri => Armutlu Islak Kek...

<-Geri

 1 

Devam->


Feyzioglu
(şimdiye kadar 296 posta)
16.11.2007 18:07 (UTC)[alıntı yap]
Malzemeler

1.5 Kilo armut
1.5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Tutam tuz
2 Çay kaşığı toz tarçın
150 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış vişne
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin.
Kararması için çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın.
1.5 Su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile birlikte eleyin, tuz ve tarçını ekleyin.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı bu malzemelerin içine kırın.
Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın ve şekeri ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin.
Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ekledikten sonra hamuru hafifçe yağlanmış 1.6 litrelik bir kek kalıbına boşaltın.
Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun.
Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin.
Diğer fırın kalıbında su bitecek olursa, su eklemeyi unutmayın.
Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 486
Bütün postalar: 5762
Bütün kullanıcılar: 452
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
mukemmel.tr.gg Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol