Kaan Eminoğlu Kişisel Blog
Yolunu Kaybedip Dünyaya Düşmüş Bir Serdengeçti

Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?

Forum - Buğday Aşı Çorbası

Burdasın:
Forum => Yemek Tarifleri => Buğday Aşı Çorbası

<-Geri

 1 

Devam->


Feyzioglu
(şimdiye kadar 296 posta)
16.11.2007 18:06 (UTC)[alıntı yap]
MALZEMELER
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


HAZIRLANIŞI
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 488
Bütün postalar: 5816
Bütün kullanıcılar: 455
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
mukemmel.tr.gg Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol