Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Balık Çorbası
Burdasın: Forum => Yemek Tarifleri => Balık Çorbası |
|
Feyzioglu (şimdiye kadar 296 posta) |
Malzemeler 500 gr. Levrek 500 gr. Dil Balığı 500 gr. Mezgit 12 Kabuklu Salma Midye 1 Ufak Istakoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan 2 Pırasa 2 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Domates 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/2 Limonun Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran Tane Karabiber RUY SOS MALZEMESİ 3 Patates (haşlanmış 1 Tutam Safran 3 Diş Sarmısak 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Yumurta Sarısı (Çiğ 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz Hazırlanışı Ruy sosun hazırlanışı: Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin. Çorbanın hazırlanışı: Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin. |
Cevapla:
Bütün konular: 515
Bütün postalar: 6200
Bütün kullanıcılar: 478
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse